Filety z zająca lub królika po adwokacku.Comber, 8 dkg słoniny, 2 dkg mąki, tłuszcz,15 dkg pieczarek, 15 dkg wątróbki z drobiu, mleko,10 dkg ketchupu, sól i pieprz do smaku.Mięso umyć, oddzielić od kości, odcinając je najpierw z jednej strony, następnie z drugiej strony kręgosłupa. Potem zdjąć błonę, wyżyłować, pokrajać ukośnie na porcje (po dwa kawałki), lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, uformować filety w kształcie wydłużonego liścia, naszpikować cienkimi paskami słoniny, posypać przyprawami i mąką, zrumienić z obu stron. Pieczarki pokrajać w paseczki razem z wątróbką namoczoną w mleku, usmażyć, doprawić, obłożyć nimi filety, skropić ketchupem, zapiec.Podawać z frytkami, kalafiorem i sałatą zieloną.