Sznycel z zająca lub królika.Comber, mleko, 2 dkg mąki, 1-2 jaj do panierowania, bułka tarta, tłuszcz, 4 jaja, 5 dkg cytryny, 4 dkg masła, sól i pieprz do smaku.Mięso umyć, oddzielić od kości, odcinając je najpierw z jednej strony, następnie z drugiej strony kręgosłupa. Potem zdjąć błonę, wyżyłować, zalać mięso mlekiem i pozostawić w chłodziarce na kilka godzin. Mięso wyjąć z mleka, pokrajać ukośnie na 4 porcje, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, nadając im kształt prostokąta, posypać przyprawami i mąką, panierować w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Jaja umyć, wybić ze skorupek na rozgrzany na patelni dołkownicy tłuszcz, usmażyć, ułożyć po jednej stronie sznycli, a po przeciwnej stronie ułożyć plasterki cytryny i plastry masła.Podawać z frytkami, kalafiorem i surówkami.