Zrazy z kury po bordosku 2 piersi z kury, 8 -10 dkg szynki wędzonej,3-4 dkg mąki, tłuszcz, 15 dkg pieczarek,150 ml śmietany, natka pietruszki, sól, pieprz, curry i przyprawa do zup do smaku. Piersi z kury umyć, ściągnąć skórę, oddzielić mięso od kości. Filety oczyścić z błon i ścięgien. Mięso podzielić na 8 kawałków, rozklepać je tłuczkiem zwilżonym wodą, nadając kształt okrągły. Następnie naszpikować cienkimi paskami szynki, posypać przyprawami i mąką, usmażyć z obu stron. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do zrazów, wlać śmietanę i dusić około 5 minut na małym ogniu. Potem dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawy. Przygotowane zra2y ułożyć na okrągłym półmisku, obłożyć ziemniakami drążonymi oraz kalafiorem.
You may have missed
13 października, 2017
13 października, 2017
11 października, 2017
11 października, 2017
11 października, 2017