Ozorki wieprzowe „a la Imperial”60 dkg ozorków, 25 dkg włoszczyzny bez kapusty,8 dkg ogórków konserwowych, 4 dkg grzybów marynowanych, 5 dkg papryki konserwowej,2 dkg kaparów, 150 ml gęstej śmietany, sól, pieprz, cukier i przyprawa do zup do smaku.Ozorki umyć, zalać wodą i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny. Następnie wyszorować szczotką, wyciąć gruczoły ślinowe, które znajdują się z obu stron przy nasadzie ozorków. Potem wypłukać, zalać wrzącą osoloną wodą i gotować 60-70 minut. Warzywa umyć, obrać, opłukać, dodać do ozorków pod koniec gotowania. Po ugotowaniu wyjąć, włożyć do zimnej wody, lekko przestudzić, obrać ze skórki, pokrajać na porcje, ułożyć w naczyniu. Ogórki pokrajać w paseczki razem z grzybkami i papryką, dodać do ozorków z opłukanymi kaparami, śmietaną, dusić kilka minut. Podawać z ryżem i surówkami.