Kurczęta nadziewane po generalsku 2 kurczęta, 20 dkg pieczarek, tłuszcz,2 dkg koncentratu pomidorowego, 5 dkg bułki czerstwej, mleko, 2 białka, 5 dkg masła lub margaryny, 150 ml śmietany, sól, pieprz do smaku. Kurczęta przygotować jak kurczęta nadziewane Chasseur”, pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć, wymieszać z przygotowanymi pieczarkami i ubitą pianą z białek, doprawić. Przygotowane nadzienie nałożyć pod skórę cienką warstwą, pozostałe nadzienie włożyć do wnętrza tuszek, związać nogi, polać masłem i upiec skrapiając wodą, potem śmietaną. Po upieczeniu przekrajać wzdłuż na połówki, polać doprawionym sosem.Podawać z ziemniakami i mizerią.