Kotlet schabowy „a la Woroncow”50 dkg schabu, 2 dkg mąki, tłuszcz, 2 dkg grzybów suszonych, 20 dkg kapusty kwaszonej, 5 dkg cebuli,1-2 dkg mąki, 4 sztuki usmażonych naleśników,1-2 jaja do panierowania, bułka tarta, sól, pieprz, kminek i przyprawa do zup do smaku.Kotlety przygotować jak kotlet „a la sacher”, posypać przyprawami i mąką, zrumienić z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu, potem dosmażyć na małym ogniu. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i posiekać. Kapustę pokrajać, zalać wywarem z grzybów, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, grzybami, chwilę pogotować i doprawić do smaku, ułożyć na kotletach, zawinąć w naleśniki. Następnie panierować w rozmąconych jajkach bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Podawać z ziemniakami drążonymi i surówkami.