Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wystudzić, wymieszać z pasztetem, doprawić. Po upieczeniu schab wyjąć, przestudzić, przeciąć wzdłuż przez całą szerokość nie przecinając do końca, następnie przewrócić na drugą stronę i naciąć w ten sam sposób. W powstałe kieszenie nałożyć przygotowany farsz i pozostawić w chłodziarce do stężenia. Schab wyjąć, pokrajać w poprzek w plastry, ułożyć na półmisku, udekorować. Sos spod pieczenia schabu wymieszać z koncentratem pomidorowym i białkami, zagotować szybko mieszając trzepaczką, zakwasić, zagotować, dodać namoczoną i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę, chwilę pogotować, doprawić, przecedzić przez lnianą ściereczkę, pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretą polać przygotowaną potrawę.
You may have missed
13 października, 2017
13 października, 2017
11 października, 2017
11 października, 2017
11 października, 2017