Zrazy baranie z pieczarkami 50 dkg udźca bez kości, 2 dkg mąki, tłuszcz,25 dkg pieczarek, 150 ml śmietany, natka pietruszki, sól, pieprz i czosnek do smaku.Zrazy przygotować i usmażyć jak zrazy baranie po francusku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do zrazów razem ze śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką i posiekaną natką pietruszki, dusić kilka minut, doprawić.Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.Kotlety baranie „a la Imperiale”70 dkg górki, 3 dkg mąki, tłuszcz, 30 dkg pieczarek,8 sztuk naleśników, 10 dkg sera żółtego,10 dkg ketchupu, sól, pieprz i czosnek do smaku.Kotlety przygotować i usmażyć jak poprzednio. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, obłożyć nimi kotlety, zawinąć w naleśniki, ułożyć na żaroodpornym półmisku, posypać startym serem, skropić ketchupem, zapiec. Podawać z frytkami i surówkami.