Żołądek ptactwa grzebiącego przecina się w cienkiej części pomiędzy zgrubieniami i zdejmuje wewnętrzną, grubą, żółtawą błonę wraz z zawartością. Żołądek ptactwa wodnego przecina się natomiast przez mięśnie z najcieńszej strony, łączącej wpust żołądka z od- źwiernikiem. Ściąganie błony wyściełającej z mięśni żołądka ptactwa wodnego jest znacznie trudniejsze, gdyż jest ona zrogowaciała i silnie złączona z podłożem. Łapki, odcięte w stawie kolanowym, należy sparzyć wrzącą wodą, uciąć pazurki oraz ściągnąć skórkę. Łeb ptaka także można zużyć. W tym celu po oskubaniu i opaleniu trzeba z niego usunąć oczy, dziób, a także ściągnąć błonę z języczka.
You may have missed
6 maja, 2023
13 października, 2017
13 października, 2017
11 października, 2017
11 października, 2017