Szynka „a la Imperial” 15 dkg pieczarek, 10 dkg wątróbki z drobiu, tłuszcz,50 mł śmietanki kremowej, 25 dkg szynki wędzonej gotowanej lub peklowanej, 250 ml rosołu, białko, 1 dkg koncentratu pomidorowego, 1,5 dkg żelatyny, sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku, jajko gotowane, pomidor, cytryna i natka pietruszki do dekoracji.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać razem z wątróbką, usmażyć, wystudzić, zemleć, połączyć z ubitą śmietanką, doprawić do smaku. Szynkę pokrajać w plastry, co drugi nie przecinając do końca, a w powstałe kieszenie nałożyć nadzienie. Następnie ułożyć na półmisku, udekorować. Rosół wymieszać z białkiem i koncentratem pomidorowym, podgrzewać mieszając trzepaczką, zagotować, dodać namoczoną żelatynę, chwilę pogotować, doprawić, przecedzić przez lnianą ściereczkę, pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretą zalać przygotowaną szynkę.
You may have missed
13 października, 2017
13 października, 2017
11 października, 2017
11 października, 2017
11 października, 2017