Kurczęta w kokilkach „a la Aurora” 1/2 kurczaka, 2-3 dkg masła lub margaryny do smażenia mięsa, 15 dkg szparagów, 15 dkg pieczarek,2 dkg masła lub margaryny do zasmażki, 2 dkg mąki, 250 ml mleka, 3 dkg koncentratu pomidorowego,2 dkg masła lub margaryny do koncentratu pomidorowego, 10 dkg sera żółtego, sól, pieprz, cukier,przyprawa do zup do smaku.Kurczę przygotować jak kurczęta „Agata”, polać masłem, zrumienić, skropić wodą i dusić do miękkości. Miękkie kurczę wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokrajać w paseczki. Szparagi oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotować, wyjąć. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, wymieszać ze szparagami i mięsem, doprawić, nałożyć do kokilek. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym mlekiem, szybko mieszając trzepaczką, zagotować, dodać podsmażony na maśle koncentrat pomidorowy, doprawić, polać przygotowaną potrawę, posypać startym serem, zapiec.Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.