Kotlety baranie „Belle-AIlienee”70 dkg górki, 3 dkg mąki, tłuszcz, 2 dkg masła lub margaryny, 2 dkg mąki, 250 ml wywaru z mięsa,50 ml śmietany, 3 dkg koncentratu pomidorowego,1 dkg masła do koncentratu pomidorowego,15 dkg pieczarek, 15 dkg wątróbki z drobiu, sól,2 dkg rodzynków, pieprz, curry i majeranek oraz czosnek do smaku.Kotlety przygotować i usmażyć jak poprzednio. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem, szybko mieszając trzepaczką, zagotować i gotować 6-8 minut razem z podsmażonym na maśle koncentratem pomidorowym. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć razem z wątróbką, zemleć, doprawić, obłożyć nimi kotlety, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Sos połączyć ze śmietaną i opłukanymi rodzynkami, doprawić, polać nim kotlety, zapiec.