Kotlety baranie „Abdul-Hamid” 70 dkg górki, 3 dkg mąki, tłuszcz, 25 dkg pieczarek,2 dkg masła lub margaryny, 3 dkg mąki, 350 ml mleka, żółtko, 10 dkg sera żółtego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, szafran i curry do smaku.Mięso umyć, oddzielić od kości kręgosłupa, obrać z błon i żył, pokrajać na kotlety (dwa na porcję) pozostawiając przy każdym kotlecie po jednej kości żebrowej, z której zeskrobać błonkę i resztki mięsa na długość 2 cm od końca. Kotlety rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, nadając im kształt owalny. Potem posypać przyprawami i mąką, smażyć z obu stron po 3 minuty. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, obłożyć nimi kotlety. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym mlekiem szybko mieszając trzepaczką, zagotować i gotować 6-8 minut na małym ogniu. Żółtko rozetrzeć, wlewać powoli lekko przestudzony sos, szybko mieszając trzepaczką, doprawić, połać sosem kotlety, posypać startym serem, zapiec. Podawać z ryżem i surówkami.