Pieczeń wieprzowa po azjatycku 50 dkg wieprzowiny bez kości (łopatka, karczek),50 ml wódki ziołowej, 8 dkg cebuli, 25 dkg selera,15 dkg pieczarek, 1 dkg mąki, tłuszcz, 5 dkg ketchupu, sól, pieprz, czosnek, kolendra i przyprawa do zup do smaku.Mięso umyć, natrzeć przyprawami, skropić wódką i pozostawić w chłodnym miejscu (w chłodziarce) na 24 godziny. Cebulę, seler i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki. Mięso posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu i piec polewając wodą, potem wytworzonym sosem. Pod koniec duszenia dodać przygotowane warzywa i pieczarki oraz przyprawy. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku. Sos połączyć z ketchupem, doprawić do smaku, polać pieczeń, zapiec.Podawać z ryżem, kluskami, surówkami.