Kaczka pieczona po chińsku.Składniki potrzebne do przygotowania potrawy i jej wykonanie: 1 kaczka, 4 dkg grzybów suszonych, 25-30 dkg cebuli, tłuszcz, 2 żółtka, 20 ml sherry, sól, pieprz, czosnek, imbir i cukier do smaku. Kaczkę przygotować jak poprzednio. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć, zemleć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z grzybami, żółtkami i sherry, doprawić. Następnie napełnić wnętrze tuszki, zaszyć lub spiąć po angielsku, polać tłuszczem i upiec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Miękką kaczkę wyjąć, pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku, polać odtłuszczonym i doprawionym sosem. Podawać z kluskami kładzionymi, ryżem i surówkami.