Antrykot z indyka „a la ambasador”1 młody indyk (część przednia), 10 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg pasztetu z drobiu, 8 dkg bułki na grzanki, 2 dkg bułki tartej, 2 dkg mąki, 2 jaja, sól, pieprz do smaku. Piersi z indyka umyć, ściągnąć skórę, rozciąć wzdłuż mostka razem z kością obojczykową, oddzielić mięso od kości. Filety oczyścić z błon i ścięgien, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą nadając im kształt wydłużonego liścia, posypać przyprawami. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z pasztetem. Bułkę pokrajać w cienkie kromki, następnie w paseczki o długości 4-5 cm, wymieszać z bułką tartą. Antrykot obłożyć przygotowaną masą, posypać mąką, panierować w rozmąconych jajkach i przygotowanych grzankach wyrównując brzegi ręką i nożem. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.Podawać z frytkami, groszkiem i surówkami.