Comber z samy lub jelenia po warszawsku. 60 dkg combra bez kości, marynata do mięsa,8 dkg słoniny, 2 dkg mąki, tłuszcz, 15 dkg pomidorów, 10 dkg ogórków konserwowych, 10 dkg cebuli,15 dkg pieczarek, 100 ml śmietany, 1 dkg mąki do sosu, sól, pieprz, majeranek i przyprawa do zup do smaku.Mięso przygotować jak na pieczeń z sarny lub jelenia po amerykańsku. Potem wyjąć, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić winem i dusić do miękkości. Pomidory umyć, pokrajać w cząstki razem z ogórkami. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać także w cząstki, podsmażyć, razem z opłukanymi pieczarkami, dodać do mięsa pod koniec duszenia. Miękkie mięso wyjąć, a sos połączyć z pomidorami, ogórkami, śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku, polać nim mięso, dusić 4 minuty.Podawać z ziemniakami i surówkami.