Pieczeń barania faszerowana „Filip Orleański” 80 dkg udźca bez kości, 5 dkg bułki czerstwej,15 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 żółtka, 2 dkg kaparów, puszka korków, 4 dkg koncentratu pomidorowego,8 dkg słoniny, sól, pieprz do smaku.Mięso umyć, rozbić na cienki płat, ściąć okrawki, zemleć je razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z przygotowaną masą, żółtkami, opłukanymi kaparami, korkami i koncentratem pomidorowym, doprawić, rozłożyć na przygotowanym i posypanym przyprawami mięsie, zawinąć w rulon, naszpikować cienkimi paskami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając wodą. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać w plastry, polać doprawionym sosem.Podawać z ziemniakami i surówkami.