Comber z samy lub jelenia „a la Creme”. 60 dkg combra bez kości, marynata do mięsa,8 dkg szynki wędzonej, 2 dkg mąki, tłuszcz,10 dkg cebuli, 10 dkg marchwi, 10 dkg selera,10 dkg pietruszki, 15 dkg pieczarek, 100 ml śmietany, natka pietruszki, sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku.Mięso przygotować jak na pieczeń z sarny lub jelenia po amerykańsku, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z rozdrobnionymi warzywami, skropić wodą i dusić do miękkości. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać ukośnie na porcje, sos przetrzeć, połączyć z oczyszczonymi, pokrajanymi w paseczki i usmażonymi pieczarkami oraz śmietaną i posiekaną natką pietruszki, doprawić, polać nim mięso, zapiec.Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.