Tak wielu z nas wyjeżdża do Wielkiej Brytanii w podążaniu za pracą, lepszymi zarobkami i łatwiejszym życiem. Zanim jednak wybierzemy się na Wyspy warto dowiedzieć się jak wygląda kulinarna strona tego medalu. Zaczynając od śniadania, tradycyjnie są to płatki lub owsianka na mleku, lub jajka w postaci jajecznicy lub sadzone a do nich obowiązkowo smażony boczek. Dodatkowo w zestawie popularne są parówki, czasem owinięte w plastry boczku oraz fasolka w sosie pomidorowym. Lunch to zazwyczaj lekka kanapka, może być z jajkiem, pomidorem i sałatą, przełożona popularnym chlebem tostowym. Tradycyjnym obiadem jest tzw. Sunday Roast, składający się z pieczonego mięsa polanego sosem, pieczonych ziemniaków oraz warzyw takich jak marchew i groszek. Jednym z popularnych deserów jest tzw. Triffle, połączenie budyniu, biszkoptów i owoców, zapiekane aż do powstania karmelu a następnie chłodzone przed podaniem. Pomimo, że kuchnia angielska uznawana jest za ciężką i kaloryczną jest wielu wielbicieli tego typu smaków a zanim podążymy opinią innych ludzi warto przekonać się osobiście.